Piwa rzemieślnicze
Obecnie jesteśmy świadkami kolejnego ważnego etapu w rozwoju browarnictwa. Boom na rynku piw rzemieślniczych sprzed kilku lat przyczynił się do powstania wielu rodzinnych przedsięwzięć i mikrobrowarów. Centrum tej piwnej rewolucji były Stany Zjednoczone, gdzie piwo AIPA (American India Pale Ale) produkowane przez małe, lokalne browary, podbiło serca miłośników bursztynowego trunku. Wkrótce nowe gatunki piw zaczęły na całym świecie pojawiać się jak grzyby po deszczu. Często dostępne są one tylko lokalnie, w jednej miejscowości czy barze, co tylko dodaje im atrakcyjności.
Biesiada staropolska
Biesiada piwna w Dworze Korona Karkonoszy to celebracja piwa we wszystkich jego odmianach, a także tradycji i historii związanych z tym trunkiem. Najważniejszą częścią biesiady jest oczywiście degustacja doskonałych piw rzemieślniczych, z piwem AIPA DKK na czele. To piwowarska perełka, która nawiązuje bezpośrednio do najlepszych tradycji browarniczych. Odznacza się wyraźną nutą goryczki, i charakterystycznym bukietem smakowym, w którym wyczuwalne są aromaty cytrusowe, owoców tropikalnych, ziołowo-żywiczne i kwiatowe.
Tradycyjne potrawy
Oczywiście, na porządnej biesiadzie nie może także zabraknąć doskonałych potraw. Wszyscy uczestnicy mają okazję skosztować naszych specjalnie dobranych do piwa specjałów, w tym m.in. serów w zalewie, oliwek w wyśmienitych sosach, czy świeżo upieczonego chleba ze smalcem i kwaszonym ogórkiem. Dodatkową atrakcją może być też ognisko lub grill w ogrodzie, muzyka na żywo lub DJ, a także konkursy, gry i zabawy. Wyjątkowa atmosfera i doskonałe smaki w pięknym otoczeniu Karkonoszy – takiej biesiady pozazdrościłby nawet król!
artykuł sponsorowany