LUBIN. Kulinarne zmiany w Klubie Pod Muzami

IMG_0718Trójjęzyczne menu, a w nim same pyszności w przystępnej cenie – tak prezentuje się Klub Pod Muzami w nowej odsłonie. Od 1 października będzie można posmakować tam zupełnie innych niż dotychczas dań.

– Nowością w naszej restauracji będzie m.in. polędwiczka wieprzowa jak i łosoś ze szparagami. Będą też nowe desery, jak panna cotta i suflet czekoladowy – mówi Dorota Łobodziec, szef kuchni w Klubie Pod Muzami.

IMG_0728– Chcieliśmy wprowadzić też akcent patriotyczny, stąd mamy deser jabłkowy. Cała Polska je jabłka, a w Muzie pojawiło się jabłko pieczone z wnętrzem orzechowo-migdałowym polane sosem waniliowym z nutką gorących malin – mówi Małgorzata Życzkowska-Czesak, dyrektor CK „Muza” w Lubinie.

IMG_0720Przez pewien czas klienci Klubu pod Muzami mogli pisać w ankietach, czego chcieliby spróbować i jakie mają pomysły na menu.

– Przeczytaliśmy ankiety, które wypełniali klienci naszej restauracji i dostosowaliśmy dania do ich potrzeb – mówi dyrektor Muzy.

Dorota Łobodziec - szefowa kuchni w Klubie Pod Muzami
Dorota Łobodziec – szefowa kuchni w Klubie Pod Muzami

– Wszystkie nasze dania wykonywane są ze świeżych produktów. Nie stosujemy żadnych proszków, półproduktów, czy też mrożonek – zapewnia Dorota Łobodziec, szef kuchni w Klubie Pod Muzami.

W wyborze ma pomóc klientom zupełnie nowa karta dań. Każda potrawa jest opisana w trzech językach. Nowe menu to kolejny akcent wprowadzony w ramach jubileuszu 45-lecia Centrum Kultury „Muza”.

DRM

Dodaj komentarz