Ostatnia część specjalna programu „Natalia gotuje” nagrywana była w Głogowie, w niezwykłej atmosferze nadodrzańskiej przystani. Gospodyni programu wraz z gościem odcinka zaskoczyli mieszkańców miasta ciekawymi propozycjami dań z grilla z nutką marynistyczną.
Wspólna zabawa w tworzenie kulinarnych pyszności, przyciągnęła do mariny całe rodziny. Wprost ze statku „Laguna” na całą przystań rozchodziły się kuszące aromaty przygotowywanych specjałów.
– Było bardzo dużo atrakcji. Miałam świetnego kucharza, Tomka, który przygotował super dania. Ja sama się bardzo dużo od niego nauczyłam i myślę, że wy też. – mówi Natalia Żamojtuk.
Wśród dań jakie z pokładu Laguny serwowano znalazł się między innymi łosoś gravlax, łosoś opalany palnikiem, warzywa grillowane, szaszłyki krewetkowo ananasowe i różne dodatki, jak na przykład sos winegret. Każde z dań było poddane surowej ocenie głogowian i bosmana statku.
– W swoim życiu doświadczyłem kuchni wielu krajów świata. Myślę, że te dzisiejsze potrawy były bardzo smaczne, ponieważ one były, co do mojego wieku i postury bardzo dietetyczne – tłumaczy bosman statku Laguna.
– Mnie najbardziej odpowiadał łosoś. Nie pamiętam czym był przyprawiony, ale smak był wyśmienity – mówi jedna z mieszkanek Głogowa – Na pewno zrobimy coś takiego w domu bo fajnie, łatwo to przygotować. No i ser grillowany, którego jestem wielką fanką, dzisiaj też mi pysznie smakował – dodają inni głogowianie.
Gościem w tej części programu był Tomasz Naborczyk. Wspólnie z Natalią musieli zmierzyć się z ciężkim zadaniem, aby w rezultacie przygotować różne smakołyki.
– Poza kamerą bardzo dużo z Natalią rozmawialiśmy. Ustaliliśmy takie potrawy, aby to grillowanie, to nie było kiełbasa, kaszanka, karkówka, tylko coś zupełnie innego. Mamy nadzieję, że w tym programie udało nam się co nieco pokazać.
Kulinarne wariacje których efektem przygotowań były zdrowe, nietypowe i lekkie potrawy w Głogowie, zamknęły cykl specjalny programu „Natalia gotuje”.
PG
Zobacz także: