Z utrudnieniami muszą liczyć się kierowcy jadący krajową trójką od strony Lubina w kierunku na Głogów po kolizji czterech samochodów na skrzyżowaniu z ulicą Kopalnianą w Polkowicach.
Jak nam powiedział dyżurny straży pożarnej, do kolizji doszło w wyniku najechania jednego z kierowców na tył innego auta. Na razie nie ma informacji o poszkodowanych.
UR
zdjęcie roku
Za to zdjecie jestem fanem regionu ! Tak trzymajcie
Ta strona jest do kitu ! Nawet zdjęć nie potraficie zrobić. A nawet jak zrobicie to i tak są lipne
Zdjęcia mają z najlepszej półki ! Pozdrawiam z Żukowa Bożenka z rodzinką ! 😉
Było ślisko, był deszcz. Sam przejeżdżałem tą drogą miesiąc temu i wiem że o wypadek nie trudno !
Ta Kopalniana to ma już swoje tradycje – i ja je mam.
PODAM WAM PRZEPIS NA —- KOPALNIANE KROKIETY !
Składniki na ok. 8 sztuk:
Ciasto naleśnikowe:
250ml mleka
250ml gazowanej wody mineralnej
2 jajka
225g mąki pszennej
pół łyżeczki soli
Farsz:
600g pieczarek
cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ząbek czosnku pokroić na drobno.
Pieczarki oczyścić i pokroić na drobno (dowolnie, w plasterki lub kostkę).
Na 2 łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu wyparowania całej wody z pieczarek. Przyprawić solą i pieprzem.
Mleko, wodę, jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
Farsz wyłożyć na naleśniki i zwinąć w krokieta (tj. założyć boki i zwinąć w rulon).
Jajka rozkłócić w głębokim talerzu. Do drugiego talerza nasypać bułkę tartą.
Naleśniki obtaczać w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.
Smacznego Smile.
Janinko – w niedzielę zaprosiłem gości na obiad. Z chęcią wypróbuję twój przepis ! – Pozdrawiam Artur z rodzinką !
widać po zdjęciach ostro ten wypadek