POLKOWICE. Kolizja czterech aut na trójce

KOLIZJA_DK3Z utrudnieniami muszą liczyć się kierowcy jadący krajową trójką od strony Lubina w kierunku na Głogów po kolizji czterech samochodów na skrzyżowaniu z ulicą Kopalnianą w Polkowicach.

Jak nam powiedział dyżurny straży pożarnej, do kolizji doszło w wyniku najechania jednego z kierowców na tył innego auta. Na razie nie ma informacji o poszkodowanych.

UR

  1. Ta Kopalniana to ma już swoje tradycje – i ja je mam.
    PODAM WAM PRZEPIS NA —- KOPALNIANE KROKIETY !

    Składniki na ok. 8 sztuk:
    Ciasto naleśnikowe:

    250ml mleka
    250ml gazowanej wody mineralnej
    2 jajka
    225g mąki pszennej
    pół łyżeczki soli

    Farsz:

    600g pieczarek
    cebula
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju

    Dodatkowo:

    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia

    Sposób przygotowania:

    Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ząbek czosnku pokroić na drobno.
    Pieczarki oczyścić i pokroić na drobno (dowolnie, w plasterki lub kostkę).
    Na 2 łyżkach oleju podsmażyć najpierw cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu wyparowania całej wody z pieczarek. Przyprawić solą i pieprzem.
    Mleko, wodę, jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
    Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
    Farsz wyłożyć na naleśniki i zwinąć w krokieta (tj. założyć boki i zwinąć w rulon).
    Jajka rozkłócić w głębokim talerzu. Do drugiego talerza nasypać bułkę tartą.
    Naleśniki obtaczać w jajku i następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.

    Smacznego Smile.

Dodaj komentarz