Kulinarni wymiatacze pokazują, co potrafią

kuchenni wymiatacze 3Zgłosili się pasjonaci gotowania z całego regionu. Najlepsi przygotowują teraz potrawy pod okiem kamer TV Regionalna.pl i profesjonalnych kucharzy w programie „Kulinarni wymiatacze”. Pierwszego finalistę poznaliśmy w ubiegły piątek, a już jutro dołączy do niego kolejna osoba.

Najpierw trzeba było przejść casting, przygotowując wybrane przez siebie danie. Do konkursu zgłosiły się osoby w różnym wieku, z całego regionu. Autorzy najsmaczniejszych i najładniejszych potraw trafili do kolejnego etapu. Teraz spośród nich wybrana zostanie finałowa czwórka.

– W każdym odcinku, a będzie ich cztery, gotują trzy osoby. Oceniają ich szef kuchni Knorr Robert Poliński oraz główny szef kuchni Lubinpexu i restauracji Oberża Piotr Kasprowski, a także trzeci członek jury – w każdym odcinku jest to inna osoba. W pierwszym gościliśmy Tyberiusza Kowalczyka, byłego strongmana, a obecnie zawodnika MMA – mówi Konrad Dąbkiewicz, koordynator projektu.

kuchenni wymiatacze 1Żeby przekonać się, kto będzie gościem specjalnym drugiego odcinka programu i co tym razem będą przygotowywać uczestnicy, trzeba włączyć TV Regionalna.pl w najbliższy piątek, 7 kwietnia o godzinie 18.30. Później będzie można obejrzeć „Kulinarnych wymiataczy” także na YouTube.

W czterech odcinkach konkursowych wyłonieni zostaną czterej finaliści. Kucharze amatorzy później zmierzą się z jeszcze trudniejszym zadaniem, bo będą musieli zaprezentować swoje umiejętności kulinarne nie tylko przed kamerami i jurorami, ale również przed publicznością, mieszkańcami, którzy przyjdą w maju na imprezę na błoniach Lubinpex Green Party.

A na razie można obejrzeć pierwszy odcinek konkursowy „Kulinarnych wymiataczy”, w którym kucharze amatorzy zmierzyli się z dwoma daniami fit: przystawką i daniem głównym.

Dodaj komentarz